header_2b.jpg

Kinderen en systemisch werk

Al onze unieke (vaak gevoelige) kinderen zijn kleine mensjes die vaak verstoord kunnen worden doordat de ouders veel met zich mee dragen. Vaak dragen ouders weer voor hun ouders, of er is een trauma, miskraam, of ander soort problematiek. Kinderen hebben de neiging instinctief om vanuit diepe liefde te willen dragen voor hun ouders.

Dit dragen is natuurlijk veel te veel voor onze kinderen en zullen in hun gedrag zich anders gedragen om hun ouders of leraar een signaal te geven. Dit signaal is tevens voor de ouders het signaal om zich te ontwikkelen. Zodra de ouder het zelf gaat dragen en daar verantwoordelijkheid in draagt (onbewust en bewust) krijgt het kind ruimte en rust. Gedrag komt tot circa 90% voort uit onbewuste dynamieken, overtuigingen en emoties.

Met het systemisch werken in gezinnen, gescheiden gezinnen, samengestelde gezinnen, moeder-kind relatie, ouders-kind relatie, vader-kind relatie, broer-zus relatie, leerkracht-kind relatie, kun je heel veel bereiken.
Als systemisch coach leg ik o.a. deze dynamieken bloot, zodat er een diepe heling kan plaatsvinden waardoor er gedrag verandert, rust wordt ervaren en de liefde in het kind, gezin en klas kan gaan stromen.

Ik werk met kinderen tot 7 jaar vaak eerst met de ouder en later als het nodig is met het kind. Vanaf 8 tot 10 jaar kan ik ook individueel werken met het kind.